BMW 3-serie hoogste score voetgangersveiligheid

De BMW 3-serie, Peugeot 208, Mazda CX-5 en de Hyundai i30 hebben de nieuwe Euro NCAP-crashtests met vijf sterren doorstaan. Op het gebied van voetgangersveiligheid zijn de normen van Euro NCAP onlangs behoorlijk aangescherpt.

Voetgangersveiligheid

De nieuwe BMW 3-serie scoort met een nette 78 procent het beste op het gebied van voetgangersveiligheid. De Hyundai i30 volgt met een score van 67 procent en de Mazda CX-5 neemt een derde plaats in met 64 procent. De Peugeot 208 wist met 61 procent maar net de minimale 60 procent te halen voor een vijfsterren-waardering.

Remhulpsysteem

De BMW en Mazda danken hun scores mede aan een nieuw remhulpsysteem. Volgens de secretaris-generaal van Euro NCAP, Michiel van Ratingen, zouden veel crashes minder ernstig of zelfs vermeden kunnen worden met een dergelijk hulpmiddel.

Daarnaast heeft de organisatie een Euro NCAP Advanced Award toegekend aan Audi vanwege haar Pre Sense Front plus-techniek. Door middel van twee radars wordt hiermee rekening gehouden met voorliggende auto’s.

Bron: Autoweek

Geplaatst op 24 mei 2012 om 8:10

Reacties op dit item

 Schrijf een reactie!

Beamer op

Ja leuk voor als je net niet wordt aangereden:)

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of opmerkingen over deze site of wilt u adverteren? Neem dan contact met ons op via het e-mailadres info@autogarage.nl.

Autogarage.nl - Altijd onderweg!