Autoschadeherstel in Nederland

Het kan voorkomen dat uw auto kleine of grote schade oploopt. Dit kan een kras in de lak zijn, een deuk in de carrosserie, beschadiging aan de velgen of aan de bekleding van de auto. Meestal kan de schade hersteld worden door reparatie van de beschadigde onderdelen of vervanging daarvan.

Voor autoschadeherstel kunt u naar een autogarage, schadeherstelbedrijf of merkdealer gaan. De meeste autogarages en schadeherstelbedrijven bieden verschillende soorten autoschadeherstel aan. Zo bieden sommige bedrijven een uitgebreid herstelproces aan, van schadetaxatie tot lakken en spuiten. Ook zijn er autogarages die bijvoorbeeld één enkele hersteltechniek aanbieden, zoals uitdeuken zonder spuiten.

Wanneer u schade heeft opgelopen meldt u dit eerst bij uw verzekering waar u aan moet geven door welke autogarage of autoschadeherstelbedrijf u de schade laat verhelpen. Bij een omvangrijke schade vraagt de verzekering om de beoordeling van de schade door een expert. De schadetaxatie wordt vastgelegd in een rapport, waarin staat wat de hoogte van de reparatiekosten zullen zijn.

Bij grote schade moet de auto meestal ook uitgedeukt worden. Bij uitdeuken worden de deuken uit de carrosserie gedeukt. De auto kan daarna geheel of gedeeltelijk opnieuw gespoten worden. Heeft de lak slechts een kras opgelopen dan kan de lak door middel van opvullen, lakken en polijsten hersteld worden. Bij krassen ter grootte van maximaal een A4-tje kan spotrepair worden gebruikt, waarbij kleine lakschades plaatselijk worden hersteld. Ook kunnen scheuren en lakbeschadigingen van velgen worden hersteld middels een reparatie. Tot slot kan ook de bekleding van uw auto gerepareerd worden bij autoschadeherstel, wanneer de stoelen, de vloer of het plafond zijn beschadigd.Kaart vergroten
- Advertentie -

Adverteren

Bereik meer klanten via Autogarage.nl

Claim uw bedrijf