Apk in Nederland

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Dit is een Europees wettelijk verplichte keuring die in 1994 in Nederland in het leven is geroepen. Dit omwille van de bevordering van de verkeersveiligheid, maar ook ter bescherming van het milieu. Volgens de reglementen rondom de APK keuring moet u uw auto jaarlijks of om de twee jaar laten keuren. Het gaat hier om personenauto’s, bedrijfsauto’s, driewielers en aanhangwagens met een maximaal toegestane massa van meer dan 3.500 kilo.

Wanneer is uw auto toe aan een APK keuring? Als u in het bezit bent van een nieuwe benzineauto moet u deze vier jaar na de ingebruikname voor het eerst laten keuren. Na deze eerste keuring moet u uw benzineauto twee keer om de twee jaar laten keuren en vervolgens op jaarlijkse basis. Wanneer u in het bezit bent van een nieuwe auto die op diesel of lpg rijdt, moet de eerste keuring drie jaar na de ingebruikname plaatsvinden. Hierna vindt de keuring jaarlijks plaats. Auto’s ouder dan 30 jaar moeten om de twee jaar gekeurd worden en auto’s van voor 1960 hebben helemaal geen keuringsplicht.

In uw keuringsrapport vindt u de afloopdatum van de keuringsperiode. Deze afloopdatum mag niet overschreden worden: u wordt geacht om 2 maanden voor deze datum uw auto te laten keuren bij een RDW-erkende garages. Bij de APK let de keurmeester onder andere op de remmen, wielophanging, schokdempers, autobanden, stuurinrichting, verlichting, carrosserie en chassisnummer. Bij goedkeuring wordt de afloopdatum verlengd. Zonder geldige APK mag u niet met uw auto rijden: alleen de kortste route naar het APK-station is dan legitiem.Kaart vergroten
- Advertentie -

Adverteren

Bereik meer klanten via Autogarage.nl

Claim uw bedrijf