Velgen in Nederland

Velgen bepalen voor een belangrijk deel de uitstraling van uw auto. Echter hebben velgen over het algemeen veel te verduren. Er ontstaan als snel kleine deukjes en krassen op de velg of deze raken verbogen. Over het algemeen kan een velgenspecialist deze schade voor uw repareren door de velgen te lakken of spuiten. Kromme en gedeukte velgen kunnen in de meeste gevallen gericht worden, zodat deze weer kaarsrecht worden. Wanneer u uw auto meer uitstraling wilt geven kunt u ervoor kiezen om lichtmetalen velgen of sportvelgen te monteren. In de winter kan het een goede keuze zijn om stalen velgen te monteren. Deze kunnen goed tegen winterse omstandigheden en ondervinden geen problemen wanneer er gestrooid wordt met pekel.

U kunt de velgen zelf vervangen, maar over het algemeen is het beter om dit door een specialist uit te laten voeren. Er moet namelijk gelet worden op bepaalde eigenschappen van de velg, zoals de steek, de breedte, de diameter en de ET-waarde. Bij aanschaf van nieuwe velgen of gebruikte velgen moet dan ook op deze punten gelet worden zodat de velgen bij de auto passen en geen complicaties opleveren.

Net als ieder ander onderdeel van de auto moeten ook velgen goed onderhouden worden om het uiterlijk en de werking van de velg te behouden. Voor de verschillende soorten velgen bestaan er passende middelen om deze te reinigen en onderhouden.

Meer informatie over Velgen


Kaart vergroten
- Advertentie -

Adverteren

Bereik meer klanten via Autogarage.nl

Claim uw bedrijf